Kiinan matkani aktiviteetit!!!

Hotellihuoneesta herättyäni seuraavana aamuna (aivan mahtava hotelli muuten) lähdin aamupalalle. Halusin matkalta mahdollisimman monipuolisin ja värikkään kuvan joten lähdin aamiaiselle Jin Ding Xuan (Di Tan) nimiseen ravintolaan. Monet olivat kehuneet paikkaa ja täytyy myöntää se oli aivan huikea.


Aamiaisella tarjottiin monenmoista. Päädyin jugurttiin, paistettuihin nuudeleihin(joita syödään vähän väliä) sekä riisipuuromaiseen luomukseen jossa oli kanasuikaleita ja soijakastiketta. Yllätyin miten maukasta se oli ja sopi suomalaiseen suuhuni täydellisesti. Riisi oli tahmaisen pehmää ja kanasuikaleet toivat annokseen tekstuuria. Vatsani paloi halusta syödä lisää ja käteni olivat jo ryntäämässä riisikulhon luo, mutta onneksi pystyin pitämään ruuanhimoiset käpäläni kurissa. Jos olisin syönyt aamulla itseni aivan halkeamispisteeseen, en olisi jaksanut kävellä kaduilla koko päivää.

Kiinan reissua miettiessäni listasin paikkoja joissa olisi pakko käydä.
-Kiinan muuri
-Kieletty kaupunki
-Jingshan- puisto
Kävin reissuni aikana näissä kaikissa ja olen hyvin iloinen, että aikani riitti ja jaksoin mennä, vaikka rehellisyyden nimissä viidentenä päivänä meinasin jäädä vain nukkumaan.
Kiinan muurin visiitin varasin aikaisin jo hotellista. Sen olisi pystynyt varaamaan netistäkin, mutta hotellissa asiointi oli niin helppoa ja henkilökunta niin ystävällistä, että homma toimi hyvin.
Hieman kiinan muurin historiasta...
Kiinan muuri rakennettiin vuodesta 220 eaa. aina vuoteen 1633 jaa. Sen oli alunperin tarkoitus olla puolustusjärjestelmänä pohjoisesta tulevia paimentolaiskansojen hyökkäyksiä vastaan. Nykypäivänä kiinan muurilla on kuitenkin vain symboolinen merkitys ja turistien rahastus tarkoitus.
Katsellessani kiinan muuria ajattelin työmäärää joka siihen on uhrattu. Maailman pisimpänä muurina sen tekemiseen on mennyt aikaa ja vaivaa, varsinkin kun nykyaikaista teknologiaa ei ollut silloin käytössä.

Kieletty kaupunki oli myös silmiä avaava kokemus. Tiesitkö että sen rakentamiseen kului 14 vuotta? Menin opastetulle kierokselle kielletyssä kaupungissa ja sain kuula huikeita tarinoita. Kierroksen jälkeen osasin kiinnittää huomiota asioihin jotka eivät olisi muuten tulleet pieneen mieleenikään. Väreillä ja eläinkoristella on suuret merkitykset eivätkä ne ole vain turistien iloksi.

Jingshan puisto oli aivan valloittava. Oi rakkaat lukijat voisinpa viedä teidät sinne!!! Puisto kuului 1270-luvulla osaksi kielettyä kaupunkia toimien keisarillisena yksityispuutarhana. Se avattiin osittain yleisölle vasta 1928 ja koko puisto avautui 1949. Puiston ollessa keisareiden käytössä he palvoivat menneitä sukupolvia ja viettivät aikaansa puiston suojissa. Kaunis puisto kätkee puiden latvusten alle myös synkän tarinan. Eräs keisari Chongzhen tappoi itsensä puistossa. Hän hirtti itsensä puun oksaan, jossa tänä päivänä on muistomerkkinä pronssinen laatta.

Puutarha on mehiläisten unelma. Sen nurmikoilla kasvaa yli 20 000 pioniruusua ja muitakin kasveja on valtava määrä. Puistossa voi ihailla kasvuston lisäksi viittä keisarillista paviljonkia.